Q&A

Ofte stillede spørgsmål

CRYO-terapi er videnskaben om at udsætte kroppen for ekstreme minusgrader for at stimulere fysiske og mentale sundhedsmæssige fordele. Man udsætter kroppen kortvarigt for et termisk chok. Toksiner og affaldsstoffer filtreres fra, og man forstærker kroppens egen evne til at forny og regenerere sig selv. CRYO-terapi har mange forskellige gavnlige fordele. Det vil øge blodcirkulationen og reducere inflammation i hele kroppen.

CRYO-behandlinger øger også niveauet af endorfiner, som kan løfte humøret og reducere stress. Mange sportsfolk bruger CRYO-terapi for at forbedre restitution eller fremme heling efter skader. Med hensyn til skønhedsfordele øger CRYO-terapi kollagenproduktionen, som virker opstrammende på huden.

Du træder ind i vores e°CABIN™ helkropskabine med minimalt tøj på (undertøj, strømper og handsker). Ved -130˚ til -140˚ i kabinen falder temperaturen på hudoverfladen til de ønskede 7 - 11 grader (vi har forskellige programmer). Dette er signalet til, at receptorerne i huden (nerveender) begynder at sende signaler til centralnervesystemet, hvilket straks aktiverer en proces i din krop.

Din blodcirkulation vil blive bedre, og produktionen af serotonin og endorfiner (naturlige smertestillende og feel-good hormoner) og en naturlig anti-inflammatorisk proces vil blive sat i gang. Toksiner og affaldsstofferbortskaffes straks af den stærkere strøm af ilt- og næringsrigt blod. Kroppen scanner sig selv for dårligt fungerende dele, og selvhelbredelsen begynder.

CRYO-behandlinger i vores e°CABIN™ helkropskabine varer kun maksimum tre minutter, dog er der afsat 20 minutter til hver klient hos chillfactor, så der er god tid til omklædning både før og efter behandlingen.

Det er meget individuelt, men vi anbefaler 2-3 behandlinger om ugen i de første to uger til en måned. Derefter 1-2 behandlinger om ugen for at bevare det maksimale udbytte. Hver behandling kan være gavnlig. Den giver typisk øjeblikkelig lindring af smerte og inflammation, og kan fremme din generelle følelse af velvære. 

Cryoterapi behandlinger hos chillfactor er absolut 100% sikre, da vi anvender den sidste nye teknologi på CRYO-terapi markedet med udstyr fra det Finske firma CTN (Cryotechnic Nordic)Helkropsmaskinen e°CABIN™ måler konstant hudoverfladetemperaturen via 6 sensorer, så selve nedkølingsprocessen bliver kontrolleret 100% fra start til slut. Vores elektriske e°CABIN™ helkropskabine bliver sikkert nedkølet til minimum -130 grader med regulær strøm (ikke nitrogen).

I modsætning til konkurrerende cryoterapimaskiner, der drives af nitrogengas, er du hos chillfactor fri for bekymringer om at indånde potentielt farlige dampe. Der desuden under observation igennem hele behandlingen.

Du vil sandsynligvis have det godt lige efter behandlingen. Vores klienter oplever normalt en frigivelse af endorfiner, kroppens naturlige humørløft. Dette kan vare i flere timer. Du kan også føle øjeblikkelig lindring af led- og muskelsmerter, forbedret energi og øget fleksibilitet, der kan vare i flere timer eller endda dage (resultaterne varierer afhængigt af den enkelte). Mange af vores klienter rapporterer også om en fantastisk nattesøvn allerede efter deres første session.

Undertøj eller løstsiddende shorts, handsker og strømper er alt, hvad der skal til for at holde dine ekstremiteter fra kulde. 

Ja, det kan man sagtens. Ti minutters let træning lige efter din behandling stimulerer din blodcirkulation og fremmer en længerevarende effekt efter behandlingen.

Bad før behandling er ikke nødvendigt og din hud skal være tør inden behandling i vores e°CABIN™. Under behandlingen forbliver din krop tør, da maskinen udelukkende anvender kold tør luft, så det er heller ikke nødvendigt at tage et bad bagefter. Du kan klæde dig på umiddelbart efter din behandling.

Nej, du kan ikke blive forkølet af CRYO-behandlinger. I ekstrem kulde stiger din kropstemperatur midlertidigt, og dit immunforsvar stimuleres. Faktisk er der en god chance for, at du vil bemærke, at du bliver meget mindre modtagelig for forkølelse i fremtiden som følge af dit styrkede immunsystem.

Absolut. Med vores udstyr (e°CABIN™) er hovedet udenfor kabinen. Du kan følge selve processen af behandlingen på flere skærme. Du kan også til enhver tid bede om at stoppe behandlingen, og døren til kabinen kan nemt åbnes både udefra og indefra, da der ikke er nogen former for lås eller lignende. Det vil sige, at du er i fuld kontrol under hele behandlingen.

Udenfor chillfactor

Introtilbud for nye kunder!

Har du lyst til at udforske de utallige potentialer med cryoterapi, så er chancen her med chillfactors introtilbud.